Tips για σωστή καύση

Όταν ανάβετε για πρώτη φορά ένα κερί, δώστε του χρόνο. Την πρώτη φορά είναι απαραίτητο να μείνει αναμμένο τόσο όσο χρειάζεται για να λιώσει όλη η επιφάνεια. Αυτό θα εξασφαλίσει την ομοιόμορφη καύση του τις επόμενες φορές που θα το ανάψετε.
Στο ξύλινο φυτίλι φροντίζουμε το μήκος του φυτιλιού μας να είναι στα 0,5εκ. Το ξύλινο φυτίλι πρέπει να καίει από κάτω, οπότε το ανάβουμε εκεί όπου αγγίζει το κερί. Αφήνουμε να λιώσει όλη η επιφάνεια του για ομοιόμορφη καύση όπως είδαμε παραπάνω.Aν δε δώσουμε χρόνο να δημιουργηθεί λίμνη σε όλη την επιφάνεια του δοχείου, θα δημιουργηθούν βαθουλώματα τα οποία είναι ικανά να σβήνουν το κερί στην επόμενη καύση μιας και το ίδιο το κερί θα καλύπτει τη φλόγα. Εάν παρατηρήσετε ότι η φλόγα είναι πιο ψηλή από 3 εκ ή ότι η φλόγα είναι πολύ μικρή ή ότι το κερί σβήνει μόνο του, κόψτε το φυτίλι σας αφού σβήσετε το κερί και έχει κρυώσει.